01 Dec

Google straft mobiel onvriendelijke websites

Google, de grootste zoekmachine ter wereld, heeft vanaf 21 april 2015 een nieuw alogritme geïntroduceerd die de ranking van jouw website bepaalt in zoekresultaten op mobiele apparatuur. Websites die niet goed doen op mobiel zullen zakken in zoekresultaten. De trend laat zien dat er steeds meer wordt gezocht op mobiel. Wil je geen bezoekers verliezen, zorg dan dat je site op tijd mobielvriendelijk is.

Wat zegt google er zelf over?

Vanaf 21 april 2015 zal mobiele vriendelijkheid van uw website een belangrijke argument zijn voor de positie in Google zoekresultaten. Deze wijziging beïnvloedt zoekopdrachten vanaf mobiele apparaten en zal een significante impact hebben op de resultaten. Gevolg is dat mobiel vriendelijke websites beduidend hoger scoren in de zoekresultaten.

mobiel-vriendelijk-website-AZwebdesign

Hoe mobielvriendelijk is mijn website?

Google stuurt al een paar weken proactief mails naar beheerders van de sites die zijn aangemeld via de webmaster tools. Heb je geen webmaster tool of heb je nog geen bericht van Google ontvangen. Gebruik dan de mobielvriendelijke test van Google om na te gaan hoe mobielvriendelijk jouw website is.

Wat te doen?

Zoals het er naar uitziet zal het gebruik van mobiel en/of tablet in de toekomst alleen maar toenemen. Het is daarom van belang om je site voor mobiele bezoekers aantrekkelijk te maken.

Het mobielvriendelijk laten maken van een website is een specialistische klus. Heb je al een website en wil je weten wat de mogelijkheden zijn om jouw bestaande website om te laten zetten naar een mobiel vriendelijk website. Vraag dan ons vrijblijvend en kosteloos advies.

Nieuwe website laten maken? Dat kan! Wij werken met responsive webdesigns. Dit houdt in dat jouw website geschikt is voor elk apparaat! Bekijk hier onze aantrekkelijke prijzen.

Share this

Leave a reply